BAYRAKTAR soyadı sadece ilçem Akyazı için değil, Türkiye için önemli şeyleri ifade ediyor. Geçen haftanın son gününde tüm Akyazılıları üzen bir olay yaşandı. Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar vefat etti.

Bildiğim kadarıyla merhum Şinasi Bayraktar, uzun süredir Ankara’da “kanser” tedavisi görüyordu. Allah, gani gani rahmet eylesin. Mekânı Cennet olsun inşallah. Sevenlerine, tüm Akyazılılara ve Bayraktar ailesine başsağlığı diliyorum.

Şinasi Bayraktar’ın cenaze merasimi Akyazı’nın merkezinde yer alan Gazi Süleyman Paşa Camii’nde yapıldı. Doğrusu Akyazı uzun süreden beri böylesine büyük bir kalabalığa şahit olmamıştı.

Cenaze merasiminde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sakarya Valisi Rahmi Doğan, milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar ve yine liseden arkadaşımız MHP eski Milletvekili Zihni Açba da hazır bulundu. Zira Zihni Açba ile merhum Şinasi Bayraktar teyze oğullarıydı; ona da taziyelerimi iletiyorum.

ZİRAATIN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ

Bayraktar’lar, aile boyu ziraatın içinde…

Liseden arkadaşımız Şemsi Bayraktar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı… Onun kardeşi Ali Şener Bayraktar Akyazı Ziraat Odası Başkanı…

Vefat eden ağabeyleri Zafer Şinasi Bayraktar ise Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıydı…

Esasen ziraatçilik babadan oğula doğru geliyordu. Bayraktar kardeşlerin babaları ise 2002 yılında vefat eden Hüsamettin Bayraktar…

1924 doğumlu olan baba Hüsamettin Bayraktar, Akyazı’da birçok ilkin öncüsü olmuş, saygın bir şahsiyetti. Baba Bayraktar, uzun süre Türkiye tarım kredi kooperatifleri Merkez Birliği Başkanlığı, Türkiye Meyve ve Sebze Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 Akyazı’da ise Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve Tarım Kooperatifi’nin kuruculuğunu yaptı.

Hüsamettin Bayraktar ayrıca ilçedeki İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi gibi birçok eğitim kurumunun açılmasında öncülük etti.

Ömrünün büyük bir bölümünü insanlara ve ülke kalkınmasına adayan Hüsamettin Bayraktar, 20 Nisan 2002’de vefat etti.

BABAMIN YAKIN ARKADAŞIYDI!

Benim rahmetli babam Cemal Acar ise 1927 Akyazı Taşburun doğumlu idi. Ziraatla ve tarımla uğraşırdı. Adımın Hüsameddin oluşu ise, babamla Hüsamettin Bayraktar’ın dostluğu idi.

Taşburun’dan her Akyazı’ya geçtiğinde mutlaka Hüsamettin Bayraktar’ı ziyaret eder, onun tarım ve üretim konularında bilgisine başvururdu. Fakat babam Cemal Acar, ta 1060 yılında, ben henüz 5-6 yaşlarında iken vefat etti.

Sebebi ise “bal zehirlenmesi” olarak belirtildi. O çınar gibi adamın yere yıkılışını, ağzından burnundan köpük ve kanların gelişini, henüz genç bir kadın olan annemin, “Cemal ne oldu sana Cemal!” diye feryat edişini hiç unutamıyorum.

Neticede biri anne karnında olmak üzere 7 kardeş 1960’dan itibaren yetim kaldık. Neyse ki, o küçümen genç kadın olan kıymetli annemiz Nazime, bizleri hiç kimseye muhtaç etmeden büyüttü ve okuttu. Ne yazık ki, o da 65 yaşına geldiğinde “kanser” illetine yakalandı ve vefat etti.

Allah tüm geçmişlerimize gani gani rahmet eylesin…

ANKARA ZİYARETİMİZ İPTAL OLDU!

Aslında bundan yaklaşık 20-25 gün önce, BİZİM SAKARYA Gazetesi’nin değerli yazarı Yusuf Cinal, yine eski gazeteci ve televizyoncu arkadaşımız değerli Şaban Mergül ile birlikte bir Ankara ziyareti düşünüyorduk.

Ankara’da, değerli hemşerilerimiz Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TÜRK-İŞ Genel başkanı Ergün Atalay’ı da ziyaret etmeyi düşünüyorduk. Fakat liseden arkadaşımız Şemsi Bayraktar, “Şu anda Ankara’da ağabeyim Şinasi Bayraktar tedavi görüyor. Durumu da çok ciddi. Bu nedenle sizinle gerektiği gibi ilgilenemeyebilirim. İsterseniz bu ziyareti biraz erteleyelim!” tarzında bir istekte bulununca, bu Ankara ziyareti gerçekleşmedi.

Sonrasında değerli yazarımız Yusuf Cinal’ın izni bitti ve Belçika’nın başkenti Brüksel’e uçtu.

Sağlık olsun… Seneye, yine bu üçlü Ankara’yı ziyaret ederiz…

Ancak her şeyden önce sağlık geliyor…

İşte, Akyazı ve Türk tarımı ve ziraatı için büyük hizmetleri olan Zafer Şinasi Bayraktar rahmet-i Rahman’a kavuştu. Ama Bayraktar ailesinde bayrak yarışı hiç ara vermeden devam ediyor… Küçük kardeş Ali Bayraktar, Akyazı’da, ağabeyi Şemsi Bayraktar ise Ankara’da Türkiye’nin hizmetinde…

Akyazı’nın olduğu kadar Türkiye’nin de Bayraktar ailesine borcu vardır. Bu aileye şapka çıkartılır, vesselam…