Sevgili okurlar,
Haftabaşı Sakarya Ticaret Borsası salonlarını, Sakaryalı çiftçi temsilcileri doldurdu..
Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu’nun genel kurulu vardı..
Basın mensuplarının, siyasi parti temsilcilerinin, resmi ve sivil erkanın davetli olduğu toplantıyı takip edenler arasındaydım..
Benim için güzel, gurur verici günlerden birini yaşadık..
İstanbul’da gazetecilik mesleğinin doruğuna çıkan ve birçok ünlü yazar, çizer ve gazeteci yanında düşünür ile birlikte çalışma imkanı bulan, sevgili meslektaşım Hüsamettin Acar ve yine İstanbul Çağaloğlu yokuşunu, yüzlerce kere çıkıp, inen bir başka hemşerim Cengiz Saran ile birlikteydik..
Ev sahibi elbette Akyazılı hemşerimiz, Sakarya Ziraat Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar ve arkadaşlarıydı..
Konuklar, daha girişte karşılandı..
ANKARA’DAKİ ÇİFTÇİ TEMSİLCİSİ?
Genel Kurulun elbette önemli bir konuğu vardı..
Bu konuk, Ankara’da, Sakarya’yı yıllardır başarı ile temsil eden, çeşitli siyasi partilerin milletvekili ve hatta bakan listesinde olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı(TZOB) Şemsi Bayraktar idi..
Sakarya Ticaret Borsası salonu, mükemmel bir şekilde donatılmış..
Türk Bayrağı, Ziraatçilerin sembolü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bir köşede de, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın posterleri salonda bizleri karşıladı..
Divan oluşturuldu ve Divan başkanlığına,Sakarya’nın sevilen ismi,Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdem Erdal getirildi.
O BİR SAKARYALI?
Katip üyelerin de seçilmesi ile gündem okundu, saygı duruşunu takiben, İstiklal Marşı birlikte okundu..
Merakla beklenen açış konuşmasını İl Koordinasyon Kurulu ve Akyazı Ziraat, Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar yaptı..
Bayraktar, “tarım kenti Sakarya’da çiftçileri temsilde her türlü özveri ve çabayı gösterdiklerini söyleyerek, çiftçi sorunlarını Ankara’ya taşıdıklarını ve misyonları gereği yapılması gerekenleri yaptıklarını ve bundan sonra da aynı gayretle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen” doyurucu bir konuşma yaptı..
Elbette, Ankara’dan gelen çiftçilerin lideri, önderi, sesi TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gerçekten siyasilere, hatta liderlerine taş çıkaratacak, heyecanlı, agresif bir konuşma yaptı..
İlgi ile dinledik!
ÇİFTÇİLERİMİZ KAHRAMANLIK YAPIYOR!
Ankara günlerine dikkat çeken Bayraktar, “ Ne bilgisayarımız, ne doğru dürüst personelimiz, ne de stratejimiz vardı..Ziraatçilere yakışan bir örgütlemeyi gerçekleştirdik. E-Devlet sistemi ile entegre, bir dijital verilere ulaşmada gerekeni yaptık..Sakarya’da çiftçi kadınlarımızı eğittik. Ülkemizin her köşesinde çiftçilerimize yakışır mekanlar, ofisler oluşturduk, arkadaşlarımız ile el ele vererek, sesimizi siyasilere duyurmada önemli mitingler yaptık..
BIRAKIP KAÇAMAZDIM!
Tarımdan hayvancılığa, sütçülükten, tarım ürünlerinin değerlendirilmesine ve özellikle fındak üretisisinin yanında yer alarak, Karadeniz’den büyük bir göcü önledik..Kısaca çiftçimiz ülke kalkanımasında elini taşın altına hepten koyarak kahramanlık yapıyor..” diyerek, kendisine, Ankara’da siyasete girmesi için yapılan teklifleri elinin tersi ile ötelediğini söyledi..
“Bırakıp kaçamazdım” dedi ya?
Ankara’da bir Sakaryalı ya, gururla alkışladık!
Çiftçileri bırakmadığı ne kadar çok belli..
Gerçekten Bayraktar’ın, bu coşkulu, içten, samimi konuşması salonu dolduranları çok etkiledi..
Salonda, çıt çıkmıyordu..
Herkes tek soluk, tek nefes Bayraktar’ı dinliyordu..
Bir ara kendisi ile göz, göze geldik..
NE KADAR GURURLANSAK AZDIR!
Brüksel ziyaretinde ilgi ile karşıladığımız, kendisi için özel bir yemekli konferans düzenlediğimiz, “TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile ne kadar gururlansak azdır” diye düşündüm..
Bayraktar, “Devletin çiftçilere desteğinden tutun, tarım alanlarının imara açılmasına kadar, artan maliyetler karşısında çiftçilerin ne kadar güçlük çektiğini, hatta insanımızın bu ekonomik, bu pahalılık karşısında ne kadar sıkıntı çektiğini”, tek, tek anlattı..
Hemen yanımda oturan, meslektaşım Hüsamettin Acar ile bakıştık..
Salonda kopan alkış tufanına, biz de destek verdik..
Toplantıda önce, tarım çalışanlarına, yani çiftçilerimize sahip çıkan, onların sorunlarını dillendiren, siyasi parti temsilcilerine birer teşekkür plaketi takdim edildi..
BİZLERİ ONURLANDIRDI
Sahnede yine TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar..
Herkesi tek, tek tanıyor, tebrik ediyor, plaketini veriyor..
Sıra basına geldiğinde Bayraktar,” Brüksel’den bile çiftçinin sesini duyaran gazeteci dostumuz Yusuf Cinal’ı burada görmek ne güzel” diyerek, bizi onurlandırdı..
Sonra, diğer meslektaşlarımız gibi bizede bir “teşekkür plaketi” takdim edildi..
ÇİFTÇİLERİN SAKARYA KALESİ!
Bu toplantıda elbette sevgili TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın önemli bulduğu,” Fındık tekelinin kırılması, tarım alanlarının imara açılması, süt ineklerinin bilinçsiz şekilde kesimi, pandemi döneminde çiftçilerin üstlendiği role” dikkat çekmesi önemliydi..
Türk çiftçisini olduğu kadar, Sakaryalı çiftçileri de Ankara’da başarılı bir şekilde temsil eden, “sürekli gıda fiyatları ve ekonomik hayatımız ile ilgili”, bizleri bilgilendiren sevgili TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar şahsında, “tüm çiftçilerimize, duruşları, kararlılıkları, ülkeye kattıkları katmadeğerden ötürü” teşekkür ederiz..
Onlar bunu, o kadar hak ediyorlar ki?
Ve Sakarya’yı çiftçi kalesi yapan sevgili Başkan Ali Şener Bayraktar ve arkadaşlarını unutmak olur mu?
Bu mübarek Ramazan ayı boyunca, “ülke topraklarının gözde ürünlerini, büyük fedakarlıkla soframıza getiren çiftçilerimizi”, ayakta alkışlıyor, tebrik ediyorum..
YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR?
Toplantıda Genel Başkan Bayraktar’ın dillendirdiği gibi,” tarım alanlarının imara açılması” kabul edilemezdir..
İşte Hatay Amik Ovası’nda, acı gerçeğe yaşadık!..
Bayraktar’ın ifade ettiği gibi, Amik Ovası toprakları, üzerindeki fazlalık yükü nasıl atmışsa, Sakarya’da imara açılan topraklarda yaşanacakları tahmin etmek güç değil..
Bu vesile ile “ülkemizin en verimli topraklarına sahip Pamukova’da, tarım alanlarının imara açılması”, ülkeye, çiftçilerimize, yapılan büyük bir yanlıştır..
Yarın,” bunun faturasını ödemek” zor olabilir..
“Siyasilerimiz, yetkililerimiz, bu kararı”, gözden geçirmeli..
Yarın, çok geç olabilir!?
Yusuf Cinal yazıyor, 24 Mart 2023