Sizce güzel ahlak nedir? Bireysel olarak hepimiz farklı cümleler oluştursak ta toplumda genel olarak “insanların güzel, doğru ve iyi davranışlarda bulunması, çirkin yanlış ve kötü davranışlardan uzak durması” şeklinde ifade edilmektedir. 
Bu cümle aslında çok geniş ve derin ifadeler barındırmasına rağmen hepimiz cümleyi yüzeysel olarak söyleyip derinlerine inme zahmetinde bulunmuyoruz. Çoğunlukla dilimizde söylediğimiz sözler lafta kalıp uygulama aşamasında kendimizle tezatlar yaşıyoruz.
Beynimizdeki bu ikilemler ve kavram çatışmaları ruh sağlığımızı da bir o kadar olumsuz etkiliyor. Son dönemlerde toplumumuza baktığımızda ruh sağlığı bozulmuş bireylerin sayısının oldukça fazla olduğunu görebilmekteyiz. Bu sorunu ortaya koyabilmek için Aziz Nesin gibi toplumu aşağılayıcı yakıştırmalar yapmak ta yanlıştır. Topumun yaşadığı travma geçmişten günümüze uygulanan yanlış eğitim sistemlerinden kaynaklanmakta olduğunu kabul etmek, bu sorunu çözüm isteğini göstermek açısından ilk ve en önemli adım olabilir. 
Şimdi gündemimiz küçük bir çocuğun vahşice katledilmesi, katledilme sebebinin bir ahlaki yanlışlığa şahit olmasından kaynaklanması ve ailenin de bu ahlaki çürümüşlüğe göz yumması cinayeti örtbas etmeye çalışması olsa da asıl sorun toplum olarak hafızamızın zayıf olmasıdır. Bu olay ilk defa bugün yaşanmadı. Daha önce de buna benzer olaylara şahit olduk ve gündemimizi onlar da bir süre meşgul ettiler. Şimdi bu aileyi biz toplum olarak linç etsekte, bu ailenin yaşadıklarını hatta daha da kötüsünü yaşayan sesini duyuramayan onlarca Narin var. 
Biz bu kanserin kaynağını yok etmediğimiz sürece önümüze her daim bu tür vakalar çıkacaktır. Ahlaksız insanların adalet aradığı, İmansız insanların din adına vaazlar, fetvalar verdiği bir ülke olmayalım.