Yeni yıla merhaba. Bu Dünya benim inançlarımın bir sonucu. Allahtan gelen bir gücümüz var. İnsan ölümlü ve dünyevi yasalarla kısıtlı. Bugün dünyanın insanlık dediği çaresizlik, yokluk ve kıtlık bilincini bir tarafa bırakıp çok çalışıp üretmeliyiz. 
2023 Ülkemiz için bir seçim yılı. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. Yılı. İktidar partileri içinde, muhalefet içinde, ülke içinde bir kader yılı. Ya düze çıkacağız yada alçak sürünmekten dizlerimiz ve kollarımız çürüyecek. Bir kesime göre Demokrasi tekrar tecelli edecek. Bir başka kesime göre Şeriat gelecek.  Bakalım Allahtan hayırlısı. Allah bu ülke için kötü düşünen her kim varsa beter eylesin. Düşmanlara fırsat vermesin. 
Yeni yıla girerken İktidar Asgari Ücret artışı ile seçim startını verdi. Yılın son günlerinde EYT’ yi yaş sınırı olmaksızın çıkardı. Emekli olanlar yanlış anlamasın ama bu durum hiçbir Ülkede yok. Hatırlayanlar vardır mutlaka.  Demirel döneminde SGK iki defa iflas etti. Şu anda da genel Bütçeden desteklenerek ayakta duruyor. Yani bazılarının dediği gibi SGK’yı Bay Kemal değil hükümetlerin politikaları batırdı. Şu anda da batık aslında SGK. 
Zaten piyasada mevcut iktidarın sosyal yardım adı altında oy için beslediği % 25 lik kesim vardı ve bunların üretime hiç katkısı yoktu. Ülkede çalışacak adam bulunamıyordu. Afgan ve Iraklılar olmasa biz batmıştık diyen iş adamı sayısı çok. Şimdi daha da kötü oldu. Çalışmayan ordusuna milyonlar eklendi. 
Bende Demirel döneminde 43 yaşında emekli oldum. Emekli maaşım bugünün parası ile doğalgaz, elektrik, su, aidat vb. ödemelerime bile yetmiyor. Mecbursun çalışmaya ve üretmeye. Bir terslik’ te emekli olduktan sonra çalışanlar için var.  SGK destekleme pirimi ödüyoruz. Ama bunun emekli maaşımıza gelecekte hiç katkısı yok.
Babamın emekli maaşını dün çektim 4.700.- TL. Bozdur bozdur harca. Babacığım bana oğlum işi bırakmışın bu paranın 3.000 lirasını sen al dedi. Ah babam bilse bu para ile bir şey yapılamayacağını. Bir bilse bakıcısına ne paralar verdiğimi. Kahrından ölür. 
Dünyanın hiçbir ülkesinde 40’lı yaşlarda emekli olamazsınız.  Hani Norveç, Finlandiya, Danimarka gibi kuzey ülkeleri erken emeklilikten batıyor deniyordu ya. Külliyen yalandı tabi. Bu ülkeler dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkeleri. Mutlu ülkeler sıralamasında ilk 5 içindeler. Türkiye ise 112. Sırada imiş. 
Bizde Asgari ücret artışı da, erken emeklilikte ve yeni yılda gelecek Emekli ve Memur maaşlarına yapılacak artışlarda, hatta ilk araba alana ÖTV siz araç vermek gibi daha yapılacak bir çok atraksiyon hep seçim yatırımıdır. Oy avcılığıdır. Sonuçta böyle bir ülkede % 500 enflasyon normaldir tabi. 
Arkadaşlar bir gün geldi IMF bizden borç istiyor dedi. Bende 5 milyar dolar verin dedim diyorduk ya. Bugün seçim yatırımı için düne kadar düşman olan Suud prensi ile kadim dost Katar Emirinden alınan borç paraları nerede ise davul zurna ile karşılayacağız. Yazık bu ülkeye. Yazık bu ülkemin güzel insanlarına. Bu ülkeyi 2008’e kadar yönettiğiniz şekilde yönetin. Her zam enflasyonist ortam yaratıyor. Siyaseti meslek için yapmayın. Siyaseti ülke menfaati için yapın. Uyanın artık ülke bataklığa doğru sürükleniyor.
Bir kesim var bir dilim ekmeğe muhtaç. Bir kesim var trilyonlarla oynuyor. Onlar için ülke vergi cenneti. MA plakalı araç sahipleri için hiç vergi yok zaten. Milyonluk arabaları, trilyonluk gayrı menkulleri olanlar için de zaten hiç vergi yok. Onları vergi rekortmenleri listesinde görmeniz imkansızdır. Onlar hep yatırım yaparlar. Hatta dış ülkelerde bile yaşam alanları vardır onların. Evet 2023 seçim yılı. Zamlar yapılacak. Ulufeler dağıtılacak. Yakacak, yiyecek, sosyal yardım adı altında paralar bir takım kesime ulaştırılacak. Seçimden sonrası tufan. 
Döviz Kur Korumalı mevduat adı altında Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan ucube bir sistemle tutulmaya çalışılıyor. Sermaye kesimi, işverenler yine dünyada görülmemiş bir sistemle % 12 ler civarında faiz ile kredi alıyor. Oysa mevduat faizleri % 26 lar civarında. 
Geçen yıl 1,5 milyon olan ev fiyatları bugün 10 milyon. Lüks araç, lüks konut, lüks restoran, lüks giyim satışları rekor kırıyor. Şehirde Range Rower, Masarati, Lamborghini, Mercedes, BMW, Volvo vb. lüks ve servet değerindeki araçlar fink atıyor. ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLEYE.