Tasarruf tedbirleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de yayınlanan tasarruf genelgesinin ardından yapılacak çalışmaların yapılmamasında gerekçe olarak tasarruf tedbirlerine takıldığı gösterilmeye başladı. Milyarlarca TL harcanarak yapılan yatırımların kapısına kilit vurularak ya kapatıldı ya da değerinin çok altında fiyatlarla satıldı. Şimdi bu şekilde yapılarak tasarruf mu edilmiş oluyor. Peki bugüne kadar o tesislere aktarılan kaynaklar ne oldu, yok mu hükmünde. Böyle olunca tasarruf mu etmiş oluyoruz.
Peki yapılması gerekenler yapılmadığında, halkın beklediği hizmetlerde aksamalar olmaya başladığında, ileride bu aksaklıklar daha büyük sorunlar ortaya çıkaracaksa bu durumda da bugün harcamaları kıstık diye tasarruf mu etmiş oluyoruz.
Biz galiba tasarruf kelimesini anlam olarak yanlış anlamışız. Türk dil kurumu sözlüğüne göre tasarruf
Birinci anlamı; Bir şeye sahip olma ve onu istediği gibi kullanma yetkisi; kullanım
İkinci anlamı; tutum, para, mal vb. biriktirme.
Şimdi ben yanlış anlamış olabilir miyim dedim ve TDK sözlüğünde bir de tasarruf tedbiri kelimesini arattım fakat böyle bir kelime daha TDK sözlüğünde yer almadığını öğrendim.
Peki yanlış neydi tasarruf kelimesini her iki anlamında da hizmet üretmeye gerekçe gösterilecek bir anlam ihtiva ediyor muydu yoksa iş yapmama isteğini kamufle eden bir kelime miydi?