Döndük dolaştık yine ‘açılım’ safsatasına takıldık kaldık.
Sebep? Bahçeli’nin bizzat itirafı ile ‘Erdoğan’ı tekrar cumhurbaşkanı seçtirebilmek için taviz gerekiyor da ondan…
Yani sözüm ona demokrasi, insan hakları gereği değil, Kürtleri çok sevdiklerinden falan da değil, maksat oy avcılığı…
Yine ‘eşit yurttaşlık’ zırvasına sarıldılar.
E ne yapmamız lazımmış eşit yurttaş olabilmeleri için?
Kürtlere ana ile eğitim hakkı verilmeli, Kürtçe ikinci resmi dil olmalıymış!
Gördüğünüz gibi, “Kürt sorunu” denilince akıllarına ilk gelen “Anadilde eğitim hakkı” oluyor.
Peki, dünyada örneği var mı? Yok…
Bize bunu dayatan dış güçlerin kendi ülkelerinde böyle bir uygulama var mı? Yok…
Nitekim VERYANSIN TV’den değerli gazeteci Gürbüz Evren, anadilde eğitimi ülke ülke araştırdı ve yazdı.
Köşeye sığdığı kadarıyla aktarayım;
İtalya: Alman, Fransız, Ladino, Sloven asıllı toplulukların yaşadığı ve kendi dillerini de konuştuğu, öğrendiği İtalya’da, resmî dil ve eğitim dili İtalyancadır. 
Fransa: Breton, Katalan, Bask, Korsika, Alsas (Alman), Kreol (Karayip), Malenezya, Kanak, Guyan, Flaman, Oksitan, İtalyan kökenli toplulukların yaşadığı ve kendi dillerini konuştuğu, öğrendiği Fransa ve denizaşırı topraklarında, resmî dil ve eğitim dili Fransızcadır.
Polonya: Alman, Belarus, Ukrayna, Rus kökenli toplulukların da yaşadığı ve kendi dillerini konuştuğu, öğrendiği Polonya’da, anayasaya göre resmî dil ve eğitim dili Lehçedir. 
Almanya: Danimarka, Slav kökenli Sorblar, Cermen kökenli Frizler, Roman kökenli Sintilerin de yaşadığı ve kendi dillerini konuştukları, öğrendikleri Almanya’da, resmî dil ve eğitim dili Almancadır. 
Romanya: Macar, Roman, Alman, Türk, Rus kökenli toplulukların da yaşadığı ve kendi dillerini konuştuğu, öğrendiği Romanya’da, resmî dil ve eğitim dili Rumencedir. 
Danimarka: Eskimo, Faroe ve Alman kökenli topluluklarında yaşadığı, kendi dilini konuştuğu, öğrendiği Danimarka’da, Faroe adaları ve Grönland’da resmî dil ve eğitim dili Dancadır.
Macaristan: Bulgar, Yunan, Alman, Hırvat, Sloven, Sırp, Slovak, Ukrayna kökenli toplulukların da yaşadığı ve anadillerini kullandığı, öğrendiği Macaristan’da resmî dil ve eğitim dili Macarcadır. 
Slovakya: Macar, Roman, Ukraynalı, Alman, Çek, Rutenyalı, Moravyalı, Polonyalı, Rus, Bulgar, Hırvat toplulukların yaşadığı ve kendi dillerini de konuştuğu, öğrendiği Slovakya’da resmî dil ve eğitim dili Slovakçadır. 
İsveç: Finli, Sami (Lapon), Roman, Meankieli, Yidiş kökenli toplulukların da yaşadığı ve kendi dillerini kullandığı, öğrendiği İsveç’te anayasaya göre resmî dil ve eğitim dili İsveççedir. 
Norveç: Lapon, Finli, Roman toplulukların da yaşadığı ve kendi dillerini kullandığı, öğrendiği Norveç’te, resmî dil Norveççedir.
Yunanistan: Arnavut, Makedon, Pomak, Türk toplulukların yaşadığı, kendi dillerini konuştuğu Yunanistan’da, resmî dil ve eğitim dili Yunancadır. 
Avusturya: Macar, Hırvat, Sloven, Çek, Slovak, Roman kökenlilerin yaşadığı, kendi dillerini konuştuğu ve öğrendiği, bazı belediyelerde Macarca, Slovence ve Hırvatça da hizmet verildiği Avusturya’da, resmî dil ve eğitim dili Almancadır. 
Hollanda: Cermen kökenli Frizya, Karayip kökenli Papiamento topluluklarının yaşadığı, kendi dillerini konuştuğu ve öğrendiği Hollanda’da, resmî dil ve eğitim dili Hollandacadır.
Ukrayna: Rus, Romen, Macar, Moldava asıllı toplulukların yaşadığı ve kendi dillerini konuştuğu, öğrendiği, ama Rusya ile savaşın dengeleri alt üst ettiği Ukrayna’da, Ukraynaca resmî dil ve eğitim dilidir. 
Farklı etnik kökenlerden oluşan, dünyanın en karmaşık ve en kalabalık ülkelerinde bile ana dille eğitim ve ikinci resmi dil safsatası yoktur.
50 farklı etnik kökenden bir ulus devlet yaratan ABD’de yoktur.
Hindistan: 1 milyar 430 milyon nüfusuyla dünyanın kalabalık ülkesi olan, 2 binden fazla etnik grubun yaşadığı, bin 369 farklı dilin konuşulduğu Hindistan’da anayasanın 343’ncü maddesine göre resmî diller Hintçe ve İngilizcedir. 
Brezilya: Alman, Hollanda, İtalyan, İspanyol, Japon, Arap, Portekiz, Fransız asıllı toplulukların yaşadığı ve 252 yerli kabile dilinin de konuşulduğu Brezilya’da, anayasaya göre eğitim dili ve resmî dil Portekizcedir. 
Bize gelince neden olsun?
Dünyanın enayisi biz miyiz?