Bir yıl daha gidiyor ömürden. 2022 şahsım adına ve ülkem adına çok kötü geçti. Umarın gelen gideni aratmaz. 
Bir göz atalım 2022 de neler olmuş. Eğitim sistemi çöküşü devam etmiş. Önceden altın bilezik olan meslekler, ustalar yok olmuş. Toplumun %30 u oy uğruna dilenci yapılıp sosyal yardımlara muhtaç hale getirilmiş. İmalatta çalışacak eleman bulamayan patronlar Suriyeli, Afgan, Irak vb. dünyanın dört bir yanından gelenleri çalıştırmaya başlamış. 60’ lı yıllarda Almanya da davul zurna ile karşılanan Türk İşçileri bugün nasıl Almanya’nın yada Avrupa ülkelerinin vazgeçilmez ekonomik değerleri olmuşsa ve artık yanlarında Almanları çalıştırıyorsa bizde de Suriyeli patronlar Türk evlatlarımızı çalıştırıyor artık. 
Rus ve Ukrayna savaşı başladı. Kırım gibi birkaç günde Ukrayna’yı işgal etmeyi planlayan Rusya duvara tosladı. Bu savaş dünyada büyük bir enerji krizine yol açtı. 
Ülke tarihinin en büyük Enflasyonist ortamına girdik. Birçok ürünün fiyatı on misli arttı ama TÜİK bunun onda biri enflasyon açıkladı. Oy uğruna sürekli Üniversite açıp hiç eğitim almadan Üniversite mezunu yüzbinlerce işsiz yetiştirmeye devam ettik. Eğitimli beyaz yaka eğitimsiz mavi yakadan çok daha az ücret almaya başladı. 
Liyakat sahibi kişiler yurt dışına gitmeye başladı. Pasaport müracaatlarında rekor kırıldı. Hekimlerimizin çoğu AB ülkelerine gitti yerlerine Afgan, Suriyeli, Iraklı hekimler çalışmaya başladı. Yeni otoyollar ve köprüler açtık ama normal insanların veremeyeceği ücretli geçişler yaptık. Artık Karayolları Devletin elinden tamamen çıkmak üzere. 
Düşman ilan ettiğimiz komşu ülke liderlerimizle özellikle SİSİ ve Kardeşim ESAD ile tekrar dost olmaya çalıştık ama henüz gerçekleşmedi. İsrail ile tekrar yakınlaşma girişimlerinde bulunduk. 
Her zamanki gibi ormanlarımız yandı yerlerine oteller diktik. Tarım alanlarını sanayi alanı yapmaya devam ettik. Tarımda tamamen dışa bağımlı hale geldik. Ormanların içine kurdurduğumuz altın madenlerinde siyanür sızıntıları oldu. 
ÖSYM Skandalı oldu. Tahıl krizi başladı. Paraları Kripto paralara gömdük paralar güme gitti. Madenlerde patlamalar devam etti. Uçak, Helikopter, Otomobil, Uzay aracı vb. her şeyin yerlisini imal etmeye başladık ve çok şükür Dünyanın ilk on ekonomisi arasına girdik. Güçlü Ülkeler arasında olduğumuz için AB ülkeleri vatandaşlarımıza vize serbestisi getirdi. 
Faiz tek haneye indi. Yatırım kredisi faizleri %14 ler civarında iken mevduata %26 civarında faiz veren ilk ve tek ülke olduk. Enflasyon tek hane oldu. 1 lira olan olan ekmek ve simit 5 liraya çıktı. 
Çok şey oldu yaz yaz bitmez. Vee Haydar Dümen ile Mahmut Efendi hayatını kaybetti. Cemaatler başı boş kaldı ve küçük çocuklara tecavüz başladı. Hatta 6 yaşında çocukla evlenilebilir fetvaları verildi. 6 yaşında kız çocuğu ile evlenen Şeyhimiz tam gündem olmuşken algı operasyonu ustaları bir anda gündemi değiştirdi ve İMAMOĞLU’ na siyasi yasak getirildi.  Fatma Girik, Cüneyt Arkın, İlhan İrem, Akrep Nalan, Kraliçe Elizabeth ve daha birçok ünlü göç etti bu dünyadan. İran ve Kazakistan’ da kalkışmalar oldu. 
Güle güle 2022 Hoş geldin 2023. 2023’tede uyumaya devam Türkiyem.