Besmeleyle başlarız, güzel olsun kelamlar, Allah’a hamdü sena, Resulüne selamlar. Selam barış demektir. Öyleyse, selam olsun herkese, her köşeye. Şair diyor ki;
Yıldızlar, bir adım yolundan şaşmaz.
Dağlar haddin bilir, denizler taşmaz.
Karıncanın yükü boynunu aşmaz.
Bunca dengelerin farkında mısın?
Farkında olmak çok kıymetli bir duygudur. Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitim ile doğru orantılıdır. İlk emri oku olan bir kitabın manasını- mealini hayatında bir defa da olsa okuyan insanımız, yüzde kaçtır acaba?
Demek ki sorunumuz okumamak ve inancımızdaki samimiyetsizliğimiz dersem yanlış mı olur?
Ülkemizin eğitim sistemi farkındalığı olan insanları yetiştiremediğinden, yetiştirmediğinden dolayı, sorgulamayan, eleştirmeyen, itaatkâr bir insan tipi ile koyun psikolojisinde bireylerden oluşmaktadır büyük oranda…
Bu tabloyu değiştirmek için her aile reisi kendi evinde, okullarda öğretmenler, camilerde imamlar, üniversitelerde akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, medya ve fert fert herkes “Farkındalığı Güçlü” insanlar yetiştirmede görev yapmalıdır. Çünkü sıkıntı ve problemlerinin farkında olmayan ve bunların çözümü için çaba sarf etmeyen toplumlar ve bireyler daha iyi bir hayatın insanı olmazlar.
Ülkemiz maddi ve manevi olarak daha güzel günlere erişmesi için bilgili, ülkesini seven, sevgi dolu, kendisine gösterilen gündemi değil; gösterilmeyenleri de görebilen gündeme takılıp arkasından sürüklenen değil; gündemi kendisi oluşturan bireyler yetiştirmeliyiz.
Bu günümüzü, yarını, ülkemizi ve dünyamızı “ Okuyabilmemiz için; çok okumalıyız. Yoksa, birileri canımıza okuyor olabilir!” Son söz, “Şimdi oku, kabirde okuyamazsın.”
Saygılarımla