Yazı başlığındaki iş araçları-makineleri yollarda çok görülürse, “ Demek ekonomide işler iyi gidiyor! Bu kadar iş makinesi yollarda ise iyi işaret!” denir.

Amaaa, hangi ekonomi için buna iyi işaret denir? O sözler, üretilen mallar yabancı ülkelere satılan ve ülkeye çok para getiren işler içindir.

Biz bize alıp satıp, kendi kendimize oynuyorsak; ülkede işler iyi gidiyor demek değildir.

Eee…Her yer çimento, asfalt, taş ocağı, villa; O kadar. Yani, biz, biz bize alıp satıyoruz. AVM’ler en çok alışveriş yapılan yerlerse, fazla söze gerek var mı?

Adam bir tek 4.5 G’yi yapmış; Türk halkı çoluk çocuk 4.5 G’li cep için deli gibi merakta. 4G piyasaya çıkmadan, bilmem kaç milyon kişi abone olmuş.

Hangi yabancı ülkelere gitti O paralar? Türkiye’nin yıllık ürettiği servetin kaç katı? Neyse; ben yazı başlığıma döneyim.

İlkbahar; Sakaryamızın UKOME oluşumuna hatırlatacaklarım olacak. Ama, bu UKOME benim UKOMEM! Yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapabilen UKOME!

İşi en iyi bilen, bağımsız kararlar alan UKOME’ye sonsuz saygım vardır. İstişare ihtiyacımdır. Çünkü, şehir halkının yaşamı, can güvenliği Onlara emanettir.

Şu günler İnşaat sektörü için İş Mevsimi’dir. Bütün iş araç ve makineleri yollarda…VEEE…

Gençliğin motosiklet çılgınlığı da zirvede; n’olur onlara sahip çıkalım! Lahmacun, pizza motosikletlerinin bile yarışı var. En kısa zamanda müşteriye ulaşacaklar.  

Beton mikserleri ise çok daha farklı. Mikserdeki çimento belli sürede döküleceği yere ulaşmazsa, betonda kalite sorunları oluyor, gibi bilirim..

Beton Mikseri, hafriyat kamyonları ve çelik kasalı büyük araçların karıştığı kazalar kötüdür ve genelde de insan kayıplı olur. Bunu tüm vatandaşlar, sürücüler bilmeli, diken üstünde olmalı.

Peki; Genel Güvenlik Güçlerimiz ve UKOME, her İş Mevsimi öncesi; İl’de tehlikeli  Araç ve Makineleri kullanan kuruluşlara ve sürücülerine uyarılar yapar mı?

Örneğin; Beton Mikseri kamyonları kullanan şirketlerin tümü nelerden sorumlu olduklarını bilmeli. Günümüzde İş Güvenliği şirketleri en ürküten konudur.

Sadece Beton Mikseri kamyonları değil elbette. Gıda dağıtım araçları, ev araçları teknik servisleri vesaire, trafikte ne kadar duyarlı-sabırlı olmalılar?

Güvenlik Güçlerimize İŞ MEVSİMİ’nde hatırlatmış olayım.

Ya Halk? En tehlikeli parça biz değil miyiz? Tokat Turhal’da 64 yaşında adam elektrikli motor kullanıyor. Annesi arkasında, yaşı da 85. Otobüs çarpıyor… Peki halkın bu umursamazlığı nasıl çözülür?

Fındık ve her türlü meyve bahçesine traktöre binip 40 kişi toplamaya gidilir.

Hadi buyurun; çok gururlandığımız bu ülkede, şu durumda kime ne diyelim? Gençleri de motosikletler için mutlaka, ama mutlaka uyarın!