Kelime anlamı olarak sosyal ağ tabirini ilk olarak Barnes 1954 yılında, bir insanın çevresindeki insanlarla iletişimi olarak tanımlasa da şimdilerde sosyal ağ olarak algıladığımız internette kişilerin kendilerini tanıtıp kayıt olduğu, farklı kişilerle tanışma, konuşma, ünlü ve popüler olma,  pazarlama ve belirli düşünceleri yayma amacıyla yazılı, videolu ve belirli anlamlar içeren sembollerle iletişim kurmak için hazırlanmış platformlara diyoruz. 
Sosyal ağlar faydalı mı zararlı mı? 
Bu her gün karşımıza çıkan bir konu. Bireysel olarak baktığımıda, sosyal ağları aktif olarak kullanan birisiyim. Özellikle mesleğim gereği sosyal ağlar işimizi kolaylaştırması bakımından Benim için vazgeçilmez bir nitelikte. 
Peki her kes için böyle mi? 
Çoğunluk buna evet cevabı verecektir. Çünkü günlük hayatımızda internet ve sosyal ağlar hepimizin işini kolaylaştırdığı gibi, iletişim alanında da sosyal hayatta da, iş hayatında da aktif olarak kullanılmakta. Sadece basın değil tüm sektörler, özellikle pazarlama ve hizmet sektöründe bu sosyal ağlar önemli bir yer olarak kullanılmakta. 
Sosyal ağlar bizim için tehlikeli mi?
Sosyal ağlar tabiki bizim için tehlikeli. Öncelikle sosyal ağlara kayıt olurken kişisel bilgilerimizle kayıt oluyoruz. Bu sosyal ağı her kullandığımızda hesabımıza kendimizle ilgili bilgiler aktarmaya devam ediyoruz. Sosyal ağ sistemini yöneten yapay zeka bu bilgileri hafızasına kaydediyor, zamanla bu bilgileri analiz ederek bizi bizden daha iyi tanır hale geliyor. Sık sık karşımıza çıkan reklamlar bunun sadece masum birer sonucu. 
Peki size ait bu bilgiler kötü niyetli birilerinin eline geçtiğinde neler yapılabilir hiç düşündünüz mü? Sizi sizden iyi tanıyan ve tüm zaaflarınızı bilen bir kötü size nasıl zarar verebilir?
Sosyalleşmeye çalışırken tüm mahreminizi tanımadığınız kişilere emanet etmeyin. Bugün küçük görüp önemsemediğiniz bir şey yarın size hiç istemediğiniz bir zamanda engel olarak karşınıza çıkabilir.
Sosyal ağlar faydalı olduğu kadar bir o kadar da tehlikelidir.
Dikkat edelim.