SAKARYA’NIN GURURU;

                                 ÖZEL ŞAHİN OKULLARI VE ÖĞRENCİLERİ

 

Türkiye’deki tüm ortaokullardan liseye geçmek için, yılın ilk döneminde bir, son döneminde bir TEOG sınavı yapılır. Sokak dili ile yazayım ki, anlamak kolaylaşsın.

Sakarya Özel Şahin Okulları’nın öğrencileri bu yılın ilk TEOG sınavında, yine Türkiye çapında başarılar kazanarak gururumuz oldular.

120 Soruyu, % 100 doğru cevaplayan 6 öğrencimiz; Betül Dilara Yaraşır, Ayşe Denizli, Mülayim Atçı, Zeynep Ecem Güngör, Kamil Deniz Coşkuner, Yaren Öz ve tabii ki ailelerini yürekten kutlarım.

En az onlar ve aileleri kadar; 120 sorunun 119 dokuzuna doğru cevap veren 13 öğrencimizi ve ailelerini de ayakta alkışlarım.

Özel Şahin Okulları, beni hemen her yıl, Türkiye çapındaki başarıları ile eğitimde Sakarya’nın gururu olduğunu yazamaya mecbur eder.

 

***

Kuruluşundan beri içinde olduğum için, bildiğimi, gördüğümü yazıyorum. Özel Şahin Okulları ve öğrencileri, 1999 Yüzyılın depreminden bu yana, her yıl bana o sevinci yaşatırlar.

17 Ağustos 1999 depremi’nin enkazı henüz şehirden kalkmamıştı. Yaşam enerjimizin dibe vurduğu günlerde; Özel Şahin Okulları, Maltepe’de  açtığı okulla çocuklarımız için muhteşem bir hayata tutunma şansı yarattı.

O gün bugün; 16 yılı aşkın eğitim sürecinde, her yılın sınavlarında, sadece  Sakarya’da değil, ülke genelindeki başarılarla Sakarya’nın Gururu olmayı hak etmek, çağdaş bir eğitim yuvası olmak hiç kolay değil.

Eğitimde başarı; samimiyet, sevgi, emek ister! Şu söylem eğitim yuvalarında çokça dillendirilir: Aile, Öğrenci, Okul; eğitimin olmazsa olmaz üçgenidir.

O söylemin samimi uygulamasına kurulduğu günden beri Özel Şahin Okullarında tanık oldum. Yenilenerek, gelişerek, büyüyerek; başarılar tesadüf değildir.

 

***

2015 yaz ayları; arabamla Korucuk Tıp Fakültesi’ni gezmeye gidiyorum. Okullar tatil. Ama, baktım Özel Şahin Okulları önünde bir dolu araba var.

Gittim tabii.Bir dolu öğrenci okulda. Ders yok; ama, arkadaşlığı, fiziki becerileri geliştiren sporlar, oyunlardan oluşan Yaz Okulları düzenlenmiş.

Yüzmesi, basketbolu, tenisi ve dahası; tamamlayıcı doğru eğitim budur! Okulu öğrenciye sevdiren budur! Tatil, ama Onlar okuldalar. Orada arkadaş da, tesis de, öğretici de var; hangi öğrenci evde kapanmayı ister? Onun için oradalar!

Özel Şahin Okulları Kurucusu Enis Alagöz Hocamı rahmetle anıyorum. Bana O Okulu sevdiren; her yıl izleme görevi de edindiren Sevgili Öğretmenim Kemal Örge’ye,öğreticiliğine hayranlığımı ve teşekkürlerimi sunarım. 

Şahane; Öğrenci, Aile, Okul Birliği’ni içtenlikle kutluyor, devamını diliyorum. En içten dileğim de; tüm çocuklarımızın ayrımsız ve daha iyi şanslar bulmasıdır!

 

TÜVASAŞ’A MÜLAKATLA ALINACAK;

KADROLU 27 ÇALIŞAN

 

İlkyazımı, 77-78 milyon insanımız için her zaman dilediğim gibi, ‘Ayrımsızlık!’ vurgulaması yaparak bitirdim.

Özel Şahin Okulları’nda, ne benim, ne de uzak yakın hiçbir akrabamın çocukları yok!

Ama; Ülkemin, şehrimin çocuklarının her başarısına ayrımsız sevinmek benim için şereftir!

Şimdi bakın!

Bu ülkenin 122 genci, TÜVASAŞ’ın alacağı 27 kadrolu iş için yapacağı mülakata girecekmiş! Yemin ederim, iliklerime kadar ürperdim. Mülakata girecek 122 kişiden bir tekini tanımam. Niye ürperirsin?

HAK’ka inanırım; “ İşi Hak edene vereceksin!” içime kazınmış inançtır.

Mülakat denen şey Size bugün ne ifade ediyorsa, bana da öyle şeyler çağrıştırıyor! Kaç kişi, “Hak eden kazanır!” diyebilir.

Ben o nedenle ürperirim. İyi ki, o mülakatı yapacak kurulda değilim!

HAK, hiç öyle her lafla, her iltifatla, her imtiyazla, her ayrımla verilebilen kolay bir şey değildir. Hesabını vermek de asla kolay değildir!

 

***

Mülakat keşke televizyonların önünde, kamuoyuna açık yapılabilseydi!

Tamam, böyle bir uygulamanın tartışmaları çok uzun zaman devam eder. Ama; 122 Gencin Vebali, inananlar için her dünyada devam eder!..Tabii, benim inancıma göre…

Kameralar önünde de olsa, yüzde 100 doğru seçim yapılamaz, olmaz. Tercih her kişiye göre görecedir.

Ama,kameralar önünde yüzde 70-80 samimiyet bile anlaşılır. Ona çoktan razıyım!

Liste şimdi önümüzde. Mülakat bitsin, göreceğiz! 122 gencimiz için, iş işten geçtikten sonra, “ayrımsız Mülakat!” demiyorum; testi kırılmadan ayrımsızlık diledim.

“TÜVASAŞ milli tren yapacak!” diye, Sakarya’yı hayal gündemler peşinde koşturmuyorlarsa; Milli Tren yapacak TÜVASAŞ’ınhak eden kadrolara ihtiyacı mutlaktır.

Sonuç açıklandığında; EUROTEM üzerinden laf üretmelere gerek olmasın.

Kimse, “ Seçilen o 27’yi, EUROTEM mülakata alsa seçer miydi?” diyemesin!

122 Gencimiz; dilerim gelecek hepiniz için güzel, huzurlu ve aydınlık olur!