Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, muhtarların dert ve sıkıntılarını twitter hesabından duyurmaya devam ediyor. İşte onlardan bazıları, “Muhtarın geçici olarak görevden ayrılması durumunda; izin ve rapor gibi durumlarda mülki idare amirince yerine görevlendirilen muhtar vekiline ödenek verilmektedir. Bu durumda raporlu ve hastanede uzun süreli yatmakta olan muhtar, ekonomik olarak zor durumda kalmaktadır. Bu konunun yasal bir düzenleme ile düzeltilmesini talep ediyoruz”

**

 

“Muhtarlarımızın diğer SGK çalışanları gibi senede 1 ay ücretli izin hakkının olmasını istiyoruz.

En az bir dönem muhtar olarak görev yapmış eski muhtarlarımızın silah taşıma talepleri halinde harç bedelinin ödenmesi, örneğin asker ve polis emeklilerinde olduğu gibi muhtarlarımızdan da harç parası alınmamasını istiyoruz”

 

**

 Mahalle muhtarlarımızın kendi mahallelerinde belediye tarafından yapılacak her türlü imar değişikliği, park-bahçe ve diğer hizmetlerde görüşünün alınması ve belediye meclislerinde söz ve oy hakkı istiyoruz. Ayrıca, Büyükşehir Yasasıyla mahalleye dönüştürülen ve şehirlerden uzak olan köylerde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi için; Yasadan önce köy olan bölgelerde muhtarlarımıza nikah kıyma yetkisinin tekrar verilmesini istiyoruz

 

 

 

 

Sakaryalılar Ankara’da Sakarya’yı konuştu

 

Şu anda Merkez Valisi olan Sakarya eski Valisi Cahit Kıraç, Sakarya Vakfı Başkanı İrfan Çelik ile eski Erenler Belediye Başkanı ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a ayrı ayrı ziyarette bulundu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar da, Sakaryalı olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Ebubekir Şahin’i ziyaret etti. Ziyaretlerde Sakarya’nın sorunları ve yapılması gerekenler konuşuldu.

 

 

Veteriner Yıldız'dan ‘TARSİM’ çağrısı

 

Hemen hemen her gün hayvanlarla ilgili açıklamalar yapan Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, bu kez de, ülkede hayvanların sigortalanma oranının düşük olduğunu ifade ederek vatandaşlara çağrı yaptı. Yıldız, “Sigortacılık çok eskilere dayanmaktadır. Sigortacılıkla ilgili ilk düzenlemeler Hamurabi Kanununda ticaret kervanlarının soygunlara karşı korunmasına yönelik olarak yapılmıştır. Roma ve Yunanlılarda deniz ticaretindeki çeşitli tehlikelere karşı çeşitli şekillerde yardımlaşmayı ortaya çıktığı görülmektedir. Ülkemizde maalesef 2006 yılında çıkan bir yasayla yürürlüğe girdi. TARIM sigortalarının 10. yılını kutladığımız bu günlerde TARSİM dünyaya örnek olan bir kuruluş olmasına rağmen bence arzu ettiğim yerde değil. Bu, halkımızın bu konuda yeterli bir bilince sahip olmadığını göstermektedir. Tamamıyla halkımızı desteklemek için devlet tarafından kurulan TARSİM’in daha da gelişmesi için artık halkımızın da adım atma zamanı geldi, geçiyor” sözleriyle bu konuya ilgi gösterilmesini istedi.

 

Memurlara ‘Pankart tutma’ görevi

 

Dün Deprem Haftası nedeniyle AFAD tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte enteresan görüntüler vardı. Bunlardan en önemlisi, beş-altı memurun, ‘Etkinliğimize hoş geldiniz’ yazan bir pankartı tutmalarıydı. Birçok vatandaş bu enstantaneyi cep telefonlarıyla görüntüledi.

 

Atatürk büstü neden bakımsız?

 

Adapazarı Atatürk Parkı’nın içindeki Atatürk büstünün, bakımsız hali gelen geçen vatandaşları üzüyor. Büstün zaman zaman silinmesi ve temizlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yeniden boyamanın da zamanının geldiğini belirtiyorlar.