Sakarya’da, İl Arazilerinin Planlanması uzun vadeli ve kolay değiştirilemez çağdaş bir yapıya sokulamadı.
Çağdaş Kentleşme Planlamaları da, ne şehirde, ne ilçelerde, ne de köylerde kolay değiştirilemeyen doğru yapıya sokulamadı.
Hani, deveye sormuşlar, “ Boynun niye eğri?” diye; “ Nerem doğru ki?”
**
Sakarya Baro Başkanı Avukat Sn. Zafer Kazan, geçen hafta, “ Sakarya’ya en kısa zamanda geniş ve ferah, uzun yıllar yetecek bir Adliye Binası istiyoruz.” gibi özetleyeceğim, yıllardır söylenen bir yaramızı dile getirdi.
1999-2005-2008 Yılları arasında, Sapanca Kırkpınar’da oturduğum halde, hayatım Camili-Karaman tepelerinde ve Adapazarı’ndaki enkazlar içinde geçti.
Camili’deki Valilik Hizmet Binası için de, hem tv programlarında, hem de gazete yazılarımda ısrarcı oldum.
Valilik Hizmet Binası yapımını, bodrumundan, makamlara, sosyal mekanlarına kadar yıllarca dolaştım.
Dönemin Baro Başkanı sanırım Sn. Vacit Öktem’di. Adalet Sarayı tefrişi yapılırken birlikte gezdik. Çalışma imkansızlığını daha O günden gösterdiler.
Adalet Sarayı’nın Valilik Daireleri ile aynı mekanda olması büyük yanlıştı. Adalet bağımsızdır. İşlevi gereği, bağımlı bir daire görüntüsünde olamazdı.
**
2002 Yılından beri tek başına İktidar olan AKP’nin avukat milletvekillerine nefis göndermeler yapan Baro Başkanı Sn. Kazan’ı bir kez daha kutlarım.
Donatım arazilerine yapılan Adliye Sarayı (!) bile kullanıma açılamadı. Valimiz belki inceleyecektir. Tefrişi de yapılmış bina sanırım hala boş duruyor.
AKP İl Yönetimi’ne ve özelde de AKP’nin avukat milletvekillerine çok görev düşüyor. “ Gücümüz yetmiyor !” deseler, çareyi şehir arar.
Bağımsız Adalet Sarayı artık mecburiyet. Ki, Valilik Daireleri için de öyle! Artık bina koridorları, salonlar bile PVC ile bölünüp oda yapılıyorsa?
İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ NEREDE ?
Yerel Yönetimlerin etkin ve güçlü olması bence de son derece doğru, önemli. Çağdaş ülke isen; Adaletli, Ayrımsız-Kayrımsız yönetilen ülkeysen!
Siyaset dünyasının tüm zamanlarda ilk hedefi, çocuklarımızın okullarını kendisine eleman devşirmek için güdümüne alabilmek olmuştur.
O yanlış hedefe erişen tüm iktidarların, ülkelerinin sonu da kötü bitmiştir.
Ülkemiz bugün, öyle bir yanlışa düşmeksizin, Çağdaş Gelişmiş Ülke Hedefi ile yoluna devam etmek zorundadır.
**
Şimdi, “ Sakarya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Hizmet Binası nerede?” sorusu ile araya gireyim. Sakaryalı bu sorunun cevabını pek veremez!
AK Parti milletvekilleri ısrarla, “ Sakarya bir Turizm Şehri olacak “ hedefini kovalıyor. Peki, Onlar ilgili müdürlüğün nerede olduğunu biliyorlar mı?
“ Turizm şehri de olamayız, Kültür Şehri de !” dediğim için kızılır.
“ Ayrım-Kayrım olursa olmaz ! Halk, Kadın-Erkek turizmin ta içinde olmazsa, olmaz!” diyorum. Öyle olmazsa; Gurur İlçem Taraklı bile Turizm Beldesi olmaz!
Hedefi Turizm olan bir şehirde; Turizm İl Müdürlüğü Daireleri, Atatürk Bulvarı üzerinde, şehir halkının bile pek bilmediği bir binanın bir katında ise?
Sakarya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu’nun bir katına sığıştırılmış ise? Bağımsız Adalet Sarayı yap; ilkin Valiliği rahatlat.
SAMEK KAYITLARI 5 EKİM PEREŞEMBE GÜNÜ BİTİYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin, SAMEK- Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının son kayıt günü, öbür gün, 5 Ekim Perşembe günü bitiyor.
SAMEK; 20 merkezde, 91 branşta başlıyormuş.
İşte burada kimi şeylere kefilim ! SAMEK Kursları, gezip gördüğüm mekanlarda, gerçekten çok iyi atölyelerde yapılıyor.
Eğiticiler işinin ustası. Her işin araç-gereç donanımı da yeterli ve iyi.
Donatım Sergi Salonu alt katındaki, Atölyeler-İşlikler bölümü çok yeterli. Sürekli Sergi Salonu’nda gerçekten övgüye layık bir Koleksiyon var. Orada çok iyi sanat ve İş araç gereçleri örnekleri sergileniyor.
Kurslara kayıt sırasında Ayrım var mı bilemem. Tanık olduğum yerlerde öyle bir gözlemim olmadı. SAGÜSAD ise, neden gözden gönülden ırak tutulur bilmem?
Nefis mekanlar haline getirilen Donatım Sergi Salonu, Ziya Taşkent Konser Salonu ve Konservatuarı, OFİS Sanat Merkezi hep uğrak noktalarımdır.
**
SAMEK: Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar, El Sanatları, MESLEK ve Bilgisayar Eğitimleri gibi, çok sayıda branşla açılacakmış.
Müzik, Resim kadın-erkek hemen her yaşta ve herkese önerilir. Yabancı Dil Eğitimi elbette hiç kaçırılmaz bir şans. Tabii, isteği, zamanı olanlara!
Adına bakar mısınız: “ SANAT VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI “
Bu adın masumiyetini dilerim siyasi hiçbir hedef bozamasın!