AKP’nin yeni seçilen milletvekillerinin, bence önceki 3 döneme göre, daha doğru ve akılcı tercihler olduğunu sıkça yazıyorum… Önceki yaşamları ve yaptıkları benim için şimdilik o güveni veriyor…

         İşte, daha ortada Hükümet bile yok! Ama, 4 yeni milletvekili Sakarya’da hemen her yerdeler…Sapanca Gölü de, içme suyu barajları da Onların derdi oluyor.   

           Sayın İsen, Sn. Uncuoğlu, Sn, İnci ile Sn. Yavuz’un gündemdeki son bir derdi Sakarya tarımı olmuş…Bakan Sn.İslam da, sorunları iletmek üzere Tarım Bakanı Sn. Mehdi Eker’den randevu istemiş…

           Ah keşke Tarım Bakanı’na sadece 1 dakikada “ Son 5 yılda Yazlık, Aralık köyleri villa ve asfaltlarla bitirildi, bitiriliyor. Sıra Evrenköy ve Hanlıköy’de!” diyebilsem : -)

          AK Parti Sakarya Milletvekilleri, dilerim en yakın zamanda, bu gerçekten çok önemli konuyu Yerel Medya ile de paylaşır!.. “ Medya da tarım sorunlarına katkı versin !” demiyorum; bilgilenilir, kamuoyu da bilgilendirilir…

          Gazetemiz Bizim Sakarya’nın dünkü “ Çiftçiyi duyan yok!..” manşeti acaba kimleri harekete geçirecek? Ziraat Odası Başkanı Sn. Hamdi Şenoğlu’nun feryadını Sakarya’da hangi siyasi partiler duyacak? Şenoğlu ile köylere gidip sorunlarını hangi siyasiler dinleyecek?

             AKP Milletvekillerinin Ankara’ya taşıdığı ‘Tarım Sorunları Dosyası’na muhalefetin ihtiyacı yok mu? Tarım İl Müdürlüğü’nün yerini bilirler mi? Köy ve Köylü ile şimdi varsan, varsın Siyasi Muhalefet!!!

           SATSO’ya, 14 temmuz tarihli yazımda, “ Dünya’ya yön veren 20 Büyük Ekonomi Ülkesi, G.20 Ekonomi Zirvesi’ni 2015 Kasımı’nda Antalya’da yapacak…

           Aşırı iklim olayları; kuraklık, aşırı yağış, sadece insan yaşamını etkilemiyor. Ekonomiyi de derinden etkiliyor.

           Ülkemizde Kasım ayında yapılacak G.20 Zirvesi, İklim değişikliği sorununu kavramak ve önlem almak için…Aralık’ta da Paris’te, BM İklim Zirvesi varmış… Ekonomi ve İklim Küresel Komisyonu, Yeni İklim Ekonomisi Raporu hazırlamış… Alınması gereken ekonomik önlemler ele alınacakmış!” diye yazmıştım…      

           SATSO, arada tarım arazilerini de, çevreciliği de benimser söylemleri olsa da, doğası gereği daha çok sanayiye, OSB’lere  yönelik çalışmalara öncelik verir.  

           Ama, ben SATSO Meclisi’nde Sakarya Tarımı’nı hepimizden fazla bilen ve yaşayan meclis üyeleri olduğunu biliyorum. Milletvekillerimizin şu çok güzel girişimine katkı verebilirler…Özellikle Sakarya’da Arazi Toplulaştırması’na : -)

        SATSO Başkanı Sayın Kösemusul’un, son SATSO Meclisi’ndeki konuşmasının özetini okudum…Tarım Ürünleri ihracatı konusunda çok da doğru düşündüğünü sanmıyorum.

            “ İhracat fiyatı ne kadar yükselirse hedeflerimize o kadar ulaşırız… 1 Kilo teknoloji ürünü satmak ile 1 kilo tarım ürününü ihraç etmenin aynı fiyat olmayacağını hepimiz biliyoruz…

              İhracatta bir dönüşüme ihtiyacımız var…Tarım ürünleri ihracatımız da mutlaka yüksek olsun…” gibi sözleri bugün dünya çok farklı da yorumlanıyor…

           Bunu da tüm Sakarya için ve ilgi duyanlar için alttaki yazımda sunuyorum.

 

                 SAKARYALI;  2015 BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TOPRAK YILI : -)

             “ TOPRAK ATLASI RAPORU “, Heinrich Böll Türkiye Derneği tarafından yayınlanan harika bir tarım raporu… Valilik belki Tarım İl Müdürlüğü’ne bir özet çıkarttırır. Sakarya için belki özet bir rapor hazırlanır…

           Katkı alınmak istenirse iletişime yardımcı da oluruz…

         2015 Toprak Atlası Raporu, ücretsiz olarak, hazır grafik ve metinlerle Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği web sitesinde                                                                                ( http://tr.boell.org/tr/toprak-atlası-2015 ) erişime açılmış... Tüm kesimler yararlanabilir…

             2015, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TOPRAK YILI : -) ilan edilmiş…

           Sakarya’yı Yöneten Seçilmiş Ve Atanmışlardan belki haberi olanlar vardır. Yoksa da olsun; Sakaryalılara ve Tarım Dünyamıza, 2015 BM TOPRAK YILI etkinliklerle anlatılacak mı acaba ?  

           BM TOPRAK YILI’nı, ilkin kimler derinlikli anlamalı ? Kimler Toprak ve Tarım ile ilgili kesimlere, Sakarya’da hangi seminerlerle; köy köy giderek Toprak Yılı’nı anlatmalı? Yılın yarısı bitti; karar acil…

          SATSO Başkanı Sn. Kösemusul’un, Toprak Atlası sitesinde sadece giriş bölümünü okuması bile düşündürücü olacaktır… Orada;

            “ Türkiye’de 2001-2010 yılları arasında tarım dışına çıkarılan arazi miktarı, resmi rakamlara göre, 827.007 hektar..Bu alanlar iki sektöre aktarılıyor; sanayi ve inşaat…

            Almanya, kendi büyüklüğünün 2 katı kadar tarım toprağında üretilen tarım ürünleri ve diğer tüketim mallarını ithal ediyor.”diye gözümüze sokulmuş. Bunun bir adına da, “ Almanya’nın toprak ithali!” bile denirmiş…

             Yani; evet tarım ürünü ihracı artsın, ama toprakları imara açmak rantı da İŞ’imiz olmasın… Toprak, su, güneş, tohum eşsiz nimetlerdir…Taş binalar, asfalt ve AVM’ler geleceği de yok edecek alanlarda yapılırsa kolumuz kanadımız kırılır.

            Gücü eline geçirmiş Sakaryalılara yeri geldiğince çok yazdım. İşin kötüsü, Siyasi Gücü eline geçirmek için pusuda bekleyen muhalefette hiç kıpırtı yok : -)

           Artık, sorumluyu ve suçluyu bu şehir muhalefette de aramalı… Toprak Yılı ise, siyasi muhalefet bunu herkesten önce ve doğrusu ile bilecek…Yetmez, köye ve köylüye; güncel sorunu olan her kesime şimdi ulaşacak, paylaşacak!.

            Ziraat Odası Başkanı Şenoğlu’nu okuyup, ben dertlensem n’olur ki? Asıl, muhalefet siyasi partiler Şenoğlu ile 3-5 köye gitse; köy ve köylü bakın neler kazanır!...Eee, zamanında giden siyaset de o zaman bir şeyler kazanır : -)