Ekonomi

Osmanlı mirası damak tadı: Gelibolu peynir helvası

- Tuzsuz taze peynir, un ve şekerden yılda yaklaşık 100 ton üretilen coğrafi işaret tescilli helva, yerinde satışının yanı sıra raf ömrü 10 günü bulduğu için yurt içi ve yurt dışındaki tüketicilere kargoyla gönderiliyor - Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya: - "Helvamızın içinde yumurta ve irmik yok. Zaten lezzet anlamında da Gelibolu'nun peynir helvasını diğer helvalardan ayıran en büyük özellik bu. Bu nedenle de yapılış yöntemi ve lezzeti hiç değişmedi"

Abone Ol

ÇANAKKALE (AA) - BURAK AKAY - Osmanlı mutfağından bugünlere gelen Gelibolu peynir helvasının, coğrafi tescil almasının ardından yurt içi ve yurt dışı pazarlarda tanıtımı için çalışma yapılacak.

Gelibolu peynir helvası, ustaları...