Bilim ve teknoloji

Yiyeceklerin beyinde oluşturduğu tepkiyi araştırıyor

MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE (MEÜ) YÜRÜTÜLEN PROJE İLE ELDE EDİLECEK SONUÇLARA GÖRE KAĞIT, ÇAMUR YEME GİBİ RAHATSIZLIKLARIN TEŞHİS VE TEDAVİSİNİN YANI SIRA ÇOCUKLARIN BAZI ŞEYLERİ NEDEN YEMEK İSTEMEDİKLERİ ARAŞTIRILACAK. DOKTORASINI HOLLANDA'DA UTRECHT ÜNİVERSİTESİ'NDE YAPAN, ABD'DE YALE ÜNİVERSİTESİ'NDE 13 YIL ÇALIŞAN MEÜ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ BÖLÜMÜ'NDEN DR. ÖĞRETİM ÜYESİ MARİA VELDHUİZEN, BEYİNDEKİ TAT VE KOKU ALGISININ ARDINDAN ŞİMDİLERDE YİYECEKLERİN BEYİNDEKİ GÖRSEL ALGISINI ARAŞTIRIYOR.

Abone Ol

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) yürütülen proje ile elde edilecek sonuçlara göre kağıt, çamur yeme gibi rahatsızlıkların teşhis ve tedavisinin yanı sıra çocukların bazı şeyleri neden yemek istemedikleri araştırılacak.

Doktorasını Hollanda’da Utrecht...