BURSA (AA) - SALİHA NUR KÖKSAL - Arıcılık alanında araştırmalarını sürdüren uzmanlar, iklim değişikliği ve kuraklığa maruz kalmadan bal ve arı ürünleri üretimine devam edebilmek için yerli ırk arıların kullanılmasını...
Yerli ırk arılar iklim değişikliğiyle daha iyi mücadele ediyor
- Bursa Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme-Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakmak: - "İklim değişikliğiyle beraber herkesin kendi bölgesindeki yöresel ırk ve ekotiplere dönmesi gerekiyor. Bunlar her şeyden kurtulacaklar demiyorum ama öbürlerine göre daha dayanıklı olacaklar" - "Anadolu arısının en önemli özelliklerinden biri dayanıklı olması. Bizim bu özelliği kullanmamız gerekiyor"
Bunlar da ilginizi çekebilir