Konya

Uzmanlardan kalp hastalarına "iftarda aşırı yüklenmeyin" uyarısı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KARDİYOLOJİ ANABİLİM DALI BAŞKANI PROF. DR. HAKAN AKILLI, " “ÖNCELİKLE KALP HASTALIKLARINDA BESLENMENİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK. ORUÇ EĞER UYGUN BİR ŞEKİLDE TUTULURSA HASTALARIMIZDA KALP SAĞLIĞI AÇISINDAN HERHANGİ BİR SIKINTI, HERHANGİ BİR PROBLEME YOL AÇMIYOR. BİZ BURADA BESLENME KONUSUNDA HASTALARIMIZA ÖZELLİKLE, ORUÇ TUTAN KALP HASTALARINA İFTARDA ÇOK FAZLA YEMEK YEMEMELERİNİ İFTARI BİR MİKTAR BESİNLE ORUÇLARINI AÇTIKTAN SONRASINDA, BİR BUÇUK, İKİ SAAT SONRA TEKRAR BİR ARA ÖĞÜN YAPMALARINI VE DAHA SONRA SAHURDA YEMELERİNİ ÖNERİYORUZ” ŞEKLİNDE KONUŞTU.

Abone Ol

Uzmanlar, kalp rahatsızlığı olanlara iftarda az yenilmesi, daha sonra da ara öğünle dengelenmesi, sahurda ise hazmı kolay besinlerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulundu. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Akıllı, "Hazmı kolay...