Batman’da Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla düzenlenen ’Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri başladı.
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü fuaye salonunda düzenlenen etkinlikte, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile Aile destek merkezi (ADEM) kursiyer ve usta öğreticileri ile Kadın Kooperatifleri üyelerinin hazırladıkları bir birinden lezzetli yöresel yemekler sergilendi. Vali Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, kamu kurum yöneticileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren kadınlara ve en iyi çilek yetiştiricisine teşekkür belgesi verildi. Etkinliklerin bir hafta boyunca açık olması bekleniyor.