Diyarbakır

Sigara mide kanseri riskini iki kat arttırabiliyor

MİDE KANSERİ VE MİDE KANSERİNİN OLUŞMA NEDENLERİ HAKKINDA BİLGİ VEREN CERRAHİ ONKOLOJİ VE GENEL CERRAHİ UZMANI OP. DR. MUSLUH HAKSEVEN, “FÜME VE TÜTSÜLENMİŞ GIDALAR, TUZLANMIŞ BALIK, ET VE SALAMURA SEBZE TÜKETENLERDE MİDE KANSERİ DAHA SIK GÖRÜLÜR. KURUTULMUŞ ETLERDE BOL MİKTARDA NİTRAT BULUNUR. ÇOK SEBZE MEYVE YEMEK MİDE KANSERİ İÇİN KORUYUCU OLABİLMEKTEDİR. MİDE KANSERİ RİSKİN SİGARA KULLANANLARDA İKİ KATINA ÇIKMAKTADIR” DEDİ.

Abone Ol

Mide kanseri ve mide kanserinin oluşma nedenleri hakkında bilgi veren Cerrahi Onkoloji ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh Hakseven, “Füme ve tütsülenmiş gıdalar, tuzlanmış balık, et ve salamura sebze...