Şeker kamışından pekmez yapma geleneğini yaşatmak için 15 yıldır mesaide

- Kocaeli'de bitme noktasına gelen şeker kamışı yetiştiriciliğine başlayan ve geleneksel yöntemle işlediği ürünü pekmeze dönüştüren Kadir Doğan, büyüklerinden öğrendiği mirası korumaya çalışıyor - 62 yaşındaki Doğan: - "Sıktıktan sonra suyunu kazanlara döküyoruz ve yaklaşık 8-10 saat odun ateşiyle kaynatıyoruz. Bir römork şeker kamışını 1 haftada pekmez haline getiriyoruz"

Abone Ol

KOCAELİ (AA) - ŞAHİN OKTAY - Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde büyüklerinden öğrendiği geleneksel yöntemlerle şeker kamışından pekmez yapan çiftçi Kadir Doğan, ilçede uzun bir aradan sonra yeniden hayat bulan geleneğin geleceğe...