Rapora göre, Sakarya ilinde son 11 yılda gıda sektöründe meydana gelen iş kazalarında 13 işçi hayatını kaybetti. Türkiye genelinde ise 2013'ten bu yana ölümlü iş kazalarının dağılımı şöyle: 2013'te 22, 2014'te 21, 2015'te 40, 2016'da 43, 2017'de 37, 2018'de 43, 2019'da 30, 2020'de 44, 2021'de 31, 2022'de 22, 2023'te 58 ve 2024'ün ilk yedi ayında 16 işçi.
Kaza Sebepleri ve İl Bazında Kayıplar
Gıda sektöründeki iş kazaları çoğunlukla ezilme ve göçük sonucu meydana gelmiş olup, bu nedenle 81 işçi hayatını kaybetti. Trafik ve servis kazaları 71 işçi, yüksekten düşme ve zehirlenme ya da boğulma nedeniyle her biri 45 işçi, patlama ve yanma 36 işçi, kalp krizi ve beyin kanaması 32 işçi, şiddet 25 işçi, elektrik çarpması 22 işçi, intihar 12 işçi, kesilme ve kopma 11 işçi, Covid-19 8 işçi, nesne çarpması veya düşmesi 6 işçi ve diğer nedenler 13 işçi olmak üzere toplamda ölümler gerçekleşti.
İstanbul 42 ölümle en yüksek kaybın yaşandığı il olurken, İzmir 24, Kocaeli, Konya ve Mersin'de 17'şer ölüm kaydedildi. Diğer illerdeki ölüm sayıları ise raporda detaylı bir şekilde yer aldı. Bu veriler, iş güvenliği konusunda alınması gereken önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.