Kültür sanat

Sabun, zeytinyağı ve pekmez yapımının anlatıldığı müze büyük ilgi görüyor

EVLİYA ÇELEBİ’NİN KAYITLARINDA ÖNE ÇIKAN VE RESTORASYON ÇALIŞMALARININ ARDINDAN MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN TARİHİ HANDAKİ KAYNA SABUN VE PEKMEZ MÜZESİ’NDE, ZEYTİNİN SABUNA VE YAĞA, ÜZÜMÜN İSE PEKMEZE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ANLATILIYOR.

Abone Ol

Evliya Çelebi’nin kayıtlarında öne çıkan ve restorasyon çalışmalarının ardından müzeye dönüştürülen tarihi handaki Kayna Sabun ve Pekmez Müzesi’nde, zeytinin sabuna ve yağa, üzümün ise pekmeze dönüştürülmesi anlatılıyor.

Şahinbey ilçesi Tışlaki...