Ekonomi

Orta Karadeniz’in coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 81’e ulaştı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ’NDE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNE SAHİP ÜRÜNLERİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ GASTRONOMİ İLE İLİŞKİLENDİRİLEBİLİYOR. İLK ÜÇTE SIRASIYLA "YEMEKLER VE ÇORBALAR", "FIRINCILIK VE PASTACILIK MAMULLERİ, HAMUR İŞLERİ, TATLILAR" İLE "İŞLENMİŞ VE İŞLENMEMİŞ MEYVE VE SEBZELER İLE MANTARLAR" ÜRÜN GRUPLARI BULUNUYOR. DİĞER ÜRÜNLER İSE “HALILAR, KİLİMLER VE DOKUMALAR DIŞINDA KALAN EL SANATI ÜRÜNLERİ”, “DOKUMALAR”, “ÇİKOLATA, ŞEKERLEME VE TÜREVİ ÜRÜNLER”, “HALILAR VE KİLİMLER”, “İŞLENMİŞ İŞLENMEMİŞ ET ÜRÜNLERİ, “BAL”, “PEYNİR” GİBİ ÜRÜN GRUPLARINDA YER ALIYOR.

Abone Ol

Orta Karadeniz Bölgesi’nde (Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat) coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 81’e ulaştı.

Orta Karadeniz Bölgesi’nde coğrafi işaret tesciline sahip ürünlerin önemli bir bölümü gastronomi ile ilişkilendirilebiliyor. İlk...