Genel

Köy peynirinde "göz kararı" ve "tutam" ölçüsü, bilimsel tarifle arşivleniyor

- Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Gıda AR-GE İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu: - "Köylülerimiz üretim aşamalarında tarifleri göz kararı yapıyorlar. Örneğin 2 avuç koyduğu tuzu ya da sütün sıcaklığını parmağı ile ölçerken bunların derecelerini ölçüyoruz ya da koydukları tuzun miktarını belirleyerek üretimi aslında sayısallaştırmış oluyoruz. Böylece üretimi artık daha kalıcı hale getirmiş oluyoruz"

Abone Ol

KIRKLARELİ (AA) - UFUK ERTOP - Kırklareli'nde Balkan köyleri başta olmak üzere özellikle köylü kadınlar tarafından "göz kararı" ve "tutam" ölçüleri kullanılarak üretilen peynirin tarifi, akademisyenler tarafından bilimsel ölçülerle kayıt...