Samsun

Kardiyoloji uzmanından uyarı: "Kurban Bayramı’nda yeni kesilen eti bekletmeden tüketmeyin"

YENİ KESİLEN KURBAN ETİNİN SERT BİR YAPIYA SAHİP OLDUĞU İÇİN PİŞİRME VE SİNDİRİMDE SORUNLAR OLUŞTURABİLECEĞİNİ BELİRTEN KARDİYOLOJİ UZMANI DR. MUSTAFA YAŞAN, “BU NEDENLE ÖZELLİKLE MİDE VE BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARI BULUNANLARIN ETİ HEMEN TÜKETMEMESİ ÖNERİLİR. BUZDOLABINDA BİRKAÇ GÜN BOYUNCA SAKLANAN KURBAN ETİ, DAHA SONRA IZGARA YA DA HAŞLAMA GİBİ SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİ İLE TÜKETİLMESİ ÖNERİLİR” DEDİ.

Abone Ol

Yeni kesilen kurban etinin sert bir yapıya sahip olduğu için pişirme ve sindirimde sorunlar oluşturabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Bu nedenle özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları bulunanların eti...