Genel

Kahverengi deniz yosunundan "gıda ve çevre dostu" ambalaj üretildi

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde üretilen, gıdaların bozulmasını önleme özelliğine sahip ambalaj, atık haline geldiğinde de bitkilerin büyümesini olumlu etkiliyor - Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz: - "Evde genellikle polietilen ya da farklı petrokimya temelli plastikler kullanılıyor. Ürettiğimiz ambalajlar neredeyse onların mekanik dayanımına yakın bir dayanım sağlıyor. Mekanik dayanımları benzer, gıda korumaları benzer ama biyobozunur ve tamamen güvenli ambalajlar"

Abone Ol

ÇANAKKALE (AA) - ÇİĞDEM ALYANAK - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde yürütülen proje kapsamında, kahverengi deniz yosunundan gıdaların bozulmasını önleyen, çevreye ve gıdaya dost ambalaj üretildi.

Çevre...