Genel

Kahve çekirdeklerinin kalitesini güçlü damaklarıyla ortaya çıkarıyorlar

- İngilizce'de "cupping" olarak ifade edilen kahve tadımcıları, çeşitli kahve çekirdeklerini şekil, koku ve dokularına göre teste soktuktan sonra demliyor, ardından da höpürdetme tekniğiyle tek tek tatlarına bakıp puanlıyor - "Kahve eğitmeni" ve "uluslararası tadımcı" Yunus Çakmak: - "Dışarıda kahve içemediğim zaman insanlar 'Sen ukalasın, hiçbir şey beğenmiyorsun.' diyorlar. Ne yapayım yani? Benim tek hayattaki lüksüm de bu, nitelikli, iyi kahve"

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - BAŞAK AKBULUT YAZAR - Çekirdeklerinin nem oranı, kokusu ve ağızda bıraktığı asidite değerlerine göre kahvenin kalite ve fiyatları çağın yeni mesleklerinden kahve tadımcıları tarafından belirleniyor.

Türkiye'ye Brezilya, Kolombiya,...