Erzincan

Kahvaltı sofralarına 3 bin rakımdan gelen lezzet: Erzincan tulum peyniri

YAZ SEZONUNDA KENTTEKİ ZENGİN BİTKİ ÖRTÜSÜNE SAHİP 3 BİN RAKIMLI YAYLALARDA BESLENEN AKKARAMAN IRKI KOYUN VE KIL KEÇİSİNDEN ELDE EDİLEN SÜT, YÖREYE ÖZGÜ KEMAH TUZU VE DOĞAL OLARAK YAPILAN ŞİRDEN (PEYNİR MAYASI) İLE MAYALANARAK ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ ELDE EDİLİYOR

Abone Ol

Yüksek rakımlı yaylalarda beslenen akkaraman koyunu ile kıl keçisinin sütünden üretilen coğrafi işaretli Erzincan tulum peyniri, olgunlaşma sürecinin ardından satışa sunuluyor.

Yaz sezonunda kentteki zengin bitki örtüsüne sahip 3 bin...