Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu’nun girişimleriyle hayata geçirilecek olan Örencik Göleti Kapalı Sulama Sistemi projesinin yapım çalışmalarına başlandı.

Ana su kaynağı mevsimsel yağışlar olan Örencik Göleti, vatandaşların tarım arazilerini sulamada kullandıkları su ihtiyacını karşılamasına katkı sağlayan kaynaklar arasında yer alıyordu. Tarımda verimliliğin artmasına fayda sağlayan yaklaşık 100 dekarlık alanın su ihtiyacını karşılayan Örencik Göleti’ne bağlı sulama kanalları, yıllar boyunca deformasyona uğrayarak kullanılamaz hale geldi.

Devlet Su İşleri tarafından 90’lı yıllarda yapılan ve geçtiğimiz yıllarda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Örencik Göleti’nin yeniden tarım arazilerine can suyu olan kaynaklar arasına girerek çiftçilik ile uğraşan vatandaşların sulama kanallarından yararlanmasını sağlamak için girişimlerde bulunan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, projenin planlamasının sona erdiğini belirtti.

‘’Tarımda altın çağını yaşatacağız’’

Örencik Göleti’nin yeniden faaliyete geçmesi hususunda vatandaşların yoğun şekilde taleplerinin olduğunu dile getiren Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: ‘’Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın destekleri ve yaptığımız ortak çalışmalarımız sonucunda Örencik Kapalı Sulama Sistemi projesini hayata geçirmek üzere kolları sıvadık. Özellikle çiftçilerimizi ilgilendiren proje ile birlikte Kahramankazan’ımızı tarımsal faaliyetlerde altın çağına ulaştırmayı amaçlıyoruz. Çiftçilerimizin ekonomisini refaha kavuşturacak olan Örencik Göleti Kapalı Sulama Sistemi projemiz şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Projenin cazibeli sulama şebekesi olarak kurulacağını vurgulayan Başkan Çırpanoğlu, kaynaktan yararlanacak olan çiftçilerin ek bir enerjiye ihtiyaç duymayacaklarını belirtti. 5 bin 200 metrelik hat üzerine kurulacak olan kanal sayesinde çiftçilere büyük bir kolaylık sağlanacağını söyleyen Başkan Çırpanoğlu, vatandaşın sesine kulak vererek çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: iha