Çankırı

Hipertansiyon hastaları artık tuz tüketebilecek

ÇANKIRI’DA YAŞAYAN DOÇ. DR. HÜDAYİ ERCOŞKUN, HİPERTANSİYON SORUNUNU ÇÖZMEK AMACIYLA PİYASADA BULUNAN TUZLARIN TANSİYONU YÜKSELTTİĞİNİ FARK EDEREK, SODYUM MİKTARINI YÜZDE 50 AZALTIP SAĞLIĞA FAYDALI KLORÜRLER EKLEDİĞİ ÖZEL BİR TUZ GELİŞTİRDİ. KENDİ ÜRETTİĞİ TUZUN TANSİYONU DENGELEMEKTE ETKİLİ OLDUĞUNU BELİRTEN ERCOŞKUN, TEST ETTİĞİ AKRABALARININ DA OLUMLU SONUÇLAR ALDIĞINI SÖYLEDİ.

Abone Ol

Çankırı’da tuz ile ilgili araştırmalar yapan Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, hipertansiyon hastalarının gönül rahatlığı ile tüketebilmesi amacıyla sodyum miktarı yüzde 50 azaltılmış ve faydalı klorürler eklenmiş özel bir tuz geliştirdi....