Bu konuda sesinin duyulmasını isteyen işletmeler, hem kendilerinin hem de müşterilerinin sağlığını koruyabilmek için, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği gıda güvenliği standartlarının tüm ev dışı tüketim noktalarında uygulanmasını talep ediyor. Bu noktada, restoran, dönerci, tantunici, ocakbaşı ve cafe gibi işletmeler, güvenilir ve etiketli ürün kullanımının önemini vurguluyor. Yaptıkları açıklamada, “Ülkemizdeki et ürünleri sektöründe yaşanan olumsuzluklar, halk sağlığını tehdit eder hale geldi. Vatandaşlarımızın güvenle et tüketebilmeleri için özellikle restoran, cafe, dönerci gibi ev dışı tüketim noktalarının ürünlerini güvenilir kaynaklardan temin etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, işletme onay belgesine sahip ve veteriner hekim kontrolünde üretim yapan güvenilir yerlerden vakumlu ve etiketli ürünler tercih edilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

“ETİKETLİ ÜRÜNLER TERCİH EDELİM”

Sektör temsilcileri, tüketici sağlığını korumak için güvenli ve izlenebilir et ürünlerinin kullanılmasının büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerken, tüketicilerin bu önlemlerle sağlıklarını koruyan işletmelerle iş birliği yapmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri’ne de çağrıda bulunan işletmeler, et ve et ürünleri sektöründeki denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğini belirterek, yalnızca etiketli, güvenilir ve izlenebilir ürünlerin kullanılmasını sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin artırılmasını talep etti.  Temsilciler, tüketicilerin sağlığını korumanın bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Tüketici sağlığı için etiketli ürünleri tercih edelim, güvende kalalım!” dedi.

D52Dc4D1 Bb20 4B57 B22C B84E0B1398104618E956 F2B9 4922 9Ba7 0Cf8Dec53A24A2B14Ce8 C8Ff 41Fa B7Ba 7Bc9Fe11166C

Editör: Rabia KAYA