Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın dört bir yanında farklı kültürleri aynı sahnede buluşturan dikkat çekici faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü, enstitünün Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan temsilciliği tarafından Kazakistan ve Bosna Hersek’e ait seçkin eserlerin bir araya getirildiği özel bir konser gerçekleştirildi.

Kazakistanlı Dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli sanatçı Zeyd Şoto tarafından “Notaların Rotası” adlı konserde icra edilen eserlerle müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatıldı.

Bükreş Ulusal Tiyatrosunun ev sahipliğinde gerçekleşen ve yabancı misyon temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda iki sanatçının ortak performansıyla Türkistan’dan Balkan dağlarına ahenkli yankılar sahneye taşındı.

Özenle hazırlanan repertuvarla Türklerin yüzyıllardır bulunduğu yerlerdeki kültürlerden de esinlenerek Yunus Emre’nin sevgisinden, Mevlâna’nın hoşgörüsünden, Sarı Saltuk’un dostluğundan, nice kahramanın cesaretinden beslenerek dile gelen sözler kalplere nakşedildi.

Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yıldız’ın açış konuşmalarıyla başlayan programa; Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, Romanya’daki Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Almanya, Mısır büyükelçileri, konsolos ve diplomatları, Romanya’nın muhtelif bakanlıklarından müsteşarlar, akademisyenler, sanatçılar ile çok sayıda Türk ve Rumen müziksever katıldı.

Romanya’da bulunan Bükreş ve Köstence Yunus Emre Enstitüleri, gerçekleştirdikleri etkinliklerle Türk kültürü ve Türkçenin birleştirici çatısı altında çok sayıda kişiyi bir araya getiriyor ve her geçen gün Romanya’da Türk kültürüne gösterilen ilgiyi artırıyor.

Kaynak: iha