Çankırı

Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun: "Çankırı tuzu ile yapılan turşular daha uzun ömürlü oluyor"

ÇANKIRI’DA TUZ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR YAPAN DOÇ. DR. HÜDAYİ ERCOŞKUN, ÇANKIRI TUZUNUN İÇERMİŞ OLDUĞU KALSİYUMDAN DOLAYI BU TUZLA YAPILAN TURŞULARIN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLACAĞINI SÖYLEDİ.

Abone Ol

Çankırı’da milyonlarca yıl önce oluşan yataklardan çıkartılan tuzun barındırdığı kalsiyum sayesinde vazgeçilmez olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, "Çankırı tuzunun içermiş olduğu kalsiyum, selüloz liflerini kristalleştirerek sağlamlaştırmakta ve böylece

turşular...