Bursa

BTÜ’lü akademisyenler kozalak şuruplarının içeriğini araştıracak

BTÜ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ'NDEN DR. ÖĞRETİM ÜYESİ NADİDE SEYHUN'UN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞI “KIZILÇAM (PİNUS BRUTİA), KARAÇAM (PİNUS NİGRA), TOROS GÖKNARI (ABİES CİLİCİCA) VE TOROS SEDİRİ (CEDRUS LİBANİ) KOZALAKLARI KULLANILARAK ELDE EDİLEN KOZALAK ŞURUPLARININ FİZİKOKİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ İLE TOKSİKOLOJİK PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI” BAŞLIKLI ARAŞTIRMASI BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI KAPSAMINDA DA DESTEKLENİYOR.

Abone Ol

Üst solunum yolları rahatsızlıklarını giderdiği düşüncesiyle halk arasında talebin arttığı kozalak şuruplarının içeriği, Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından araştırılacak. Yeni proje ile kozalak şuruplarının insan sağlığı üzerindeki etkileri çalışılacak.

BTÜ...