Türkiye’nin en önemli çam balı üretim merkezi olan Muğla’da bu yıl arıcılar en verimli yıllardan birini yaşadı. Geçen yıllarda çam balında kıtlık yaşandığı için 10 kovan arı sezonda yaklaşık 26...
Başka illerden arıcılar gelmeyip kovan sayısı azalınca, bu yıl çam balı dalda kaldı
4 YILDIR PANDEMİ, ORMAN YANGINLARI VE KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİSİ İLE YILLIK 6-7 BİN TONLARA DÜŞEN ÇAM BALI REKOLTESİ BU YIL 20 BİN TONA YAKLAŞTI. ÇAM BALINDA SON HASADI YAPAN GEZGİN ARACILAR, HAVA ŞARTLARININ ÇAM BALI ÜRETİMİ İÇİN ÇOK UYGUN GİTMESİNE RAĞMEN, FAZLA ARICI BULUNMAMASI NEDENİYLE ÇAM BALININ ÇAMDA KALDIĞINI AÇIKLADI.
Bunlar da ilginizi çekebilir