Trabzon

Balta: "Vakfıkebir Ekmeği ve Külek Peyniri bölgemizin en önemli kültürel ve gastronomik değerleridir"

UZUN SÜRE TAZE KALMASI ÖZELLİĞİ NEDENİYLE YÜZYILI AŞKIN SÜREDİR YÖREDEKİ FIRINLARDA ÜRETİLEN VE BU ÖZELLİĞİ İLE COĞRAFİ İŞARET ALMAYA HAK KAZANAN VAKFIKEBİR EKMEĞİ VE YİNE YÖREDE ÜRETİLEN KÜLEK PEYNİRİ BÖLGENİN EN ÖNEMLİ KÜLTÜREL VE GASTRONOMİK DEĞERLERİ ARASINDA GÖSTERİLİYOR.

Abone Ol

Uzun süre taze kalması özelliği nedeniyle yüzyılı aşkın süredir yöredeki fırınlarda üretilen ve bu özelliği ile coğrafi işaret almaya hak kazanan Vakfıkebir Ekmeği ve yine yörede üretilen külek peyniri bölgenin...