Aydın’da turizm sezonunun hareketlenmesiyle birlikte gıda işletmeleri ve otellerde eşzamanlı denetim gerçekleştirildi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yıl boyu gerçekleştirilen gıda denetimleri turizm sezonuyla başlayan hareketlilikle birlikte sıklaştırıldı. Bu çerçevede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenli gıda tüketebilmesi için otellerde eşzamanlı denetim gerçekleştirdi. Ayrıca hareketlenen turizm sezonu çerçevesinde otellerin yanı sıra restoranlar ve kafelerde de denetim gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Ülkemizde özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olaylarıyla karşılaşmamak için mevzuat kapsamında tedbirler alınması kamu sağlığı ve tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından önem taşımaktadır. Bununla birlikte yaz döneminde turizm sezonunun açılmasıyla ülkemiz otellerine turist girişi artmakta olduğundan Bakanlığımızca İI/İlçe Müdürlüklerimiz tarafından otel denetimlerine ağırlık verilmesi gerektiği bildirilmiştir. İl ve İlçe Müdürlüklerimizce, toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde zaman zaman yaşanan ve geniş çaplı halk sağlığı riski oluşturabilen gıda kaynaklı salgınlarda etkilenen kişi sayısındaki artışı engellemek ve yaz turizmi sırasında oluşan talep ve yoğunluktan dolayı hızlı tedbirler alabilmek için otellerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, gıda hijyeni ile asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı ve çalıştırılması zorunlu personel istihdam edip etmediğine yönelik denetimler yapılmıştır. Denetime İl Müdürümüz İbrahim Altıntaş, Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer Köksal, Kuşadası İlçe Müdürü Gürsel Doğan ve kontrol görevlileri katıldı" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: iha