Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan'ın ifadelerine göre, 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemeyle birlikte, birinci dereceye yükselen devlet memurları için de 3600 ek gösterge düzenlemesi en kısa sürede hayata geçirilecek.

Torba Yasada 3600 Ek Gösterge Var mı?

Gözler şimdi de meclisin açılacağı tarihe ve yeni torba yasa teklifine çevrildi. Yeni torba yasa, 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesi, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik gibi birçok konuyu içerecek şekilde gündeme gelmesi bekleniyor. Ancak henüz torba yasa teklifi hazırlanmadı. Beklentiler, yeni torba yasanın seçim sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacağı yönünde.

3600 Ek Gösterge Nedir?

3600 ek gösterge düzenlemesi, memurların ve memur emeklilerinin maaş ve emeklilik haklarını doğrudan etkileyen bir konu. Bu düzenleme, kamu çalışanlarının unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş ve emeklilik maaşlarının hesaplanmasında kullanılan bir kriter olarak önem taşıyor. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren bu düzenleme, memurların ekonomik durumlarında önemli değişiklikler yaratma potansiyeline sahip.

Editör: Özgür Arık