Eskişehir’de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlangıcı için düzenlenen törende konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, “Okullarımızın, öğrencilerimizin güvenliğini önemsiyoruz. Bu konuda valilik olarak bir emir yayınladık ve okullarımızda güvenliği sağlayabilmek adına ek tedbirler aldık” dedi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlangıcını kutlamak amacıyla Kırmızı Toprak Mahallesi’nde bulunan Meserret İnel İlkokulu’nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, “150 bin 252 öğrencimiz bugün okulları ve öğretmenleri ile buluştular. Yeni eğitim öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanları için sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı geçmesini diliyorum. Bu yıl 6 anaokulu, 4 ilkokulu, 3 ortaokul, 3 lise binası olmak üzere toplam 16 ayrı okul hizmete alınmış bulunmaktadır. Böylece yeni yapılan bu okullarımız ile toplam 287 derslik ilimize kazandırmış olduk. Şu anda ise 19 ayrı okul inşaatımızda çalışmalarımız devam ediyor. Bu inşaatlar bittiği zaman 328 derslik daha ilimize kazandırmış olacağız” dedi.

“Okullarımızda güvenliği sağlayabilmek adına ek tedbirler aldık”

İl Milli Eğitim Müdürü’nün ardından söz alan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki okullarda güvenlik tedbirlerinin arttırılacağını belirtti. Okul çevrelerinde toplanan yabancı grupların ilk önce uyarılacağını, tekrarlaması halinde idari para cezasıyla cezalandırılacağını belirten Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

“Okullarımızın, öğrencilerimizin güvenliğini önemsiyoruz. Bu konuda valilik olarak bir emir yayınladık ve okullarımızda güvenliği sağlayabilmek adına ek tedbirler aldık. Özellikle çocuklarımızın okul civarında rahatsız edilmemesi için okul çevresinde öğrenci, veli veya öğretmen değilse kişi ve grupların toplanmasını yasakladık. Böyle bir durum tespit ettiğimizde güvenlik birimlerimiz onlara müdahale edecek, uyaracak ve tekrarı halinde konusu eğer adli bir suç oluşturmuyorsa idari para cezası uygulayacağız. Çocuklarımızın okula devamını önemsiyoruz. Ders saatinde çocuklarımızın farklı alanlarda olmaması bizim için oldukça önemli. Bu bakımdan çocuklarımız ders saatinde eğer bir internet kafede bulunurlarsa internet kafe sahibini idari para cezası uygulayacağız. Ders saatleri dışında kendi istekleriyle ailelerin izinleriyle gidebilirler ama ders saatinde çocuğun olması gereken okul ve dersi bu konuda bir tespitimiz olduğu takdirde bunlara idari para cezası uygulayacağız. Yine okul civarında tek dal sigara satışının ciddi şekilde denetlenmesi hususu güvenlik birimlerimiz tarafından takip edilmektedir. Yine okul civarında seyyar satıcıların olmaması bu yasak kapsamına aldığımız konuların başında gelmektedir. Okullarımızın güvenliği her şeyin ötesindedir. Çocuklarımızın evden okula okuldan eve güvenli bir şekilde gidebilmeleri bakımından da başta okul servisleri olmak üzere her türlü denetimi yapmaya devam edeceğiz. Emniyet müdürlüğümüzün ve jandarma komutanlığımızın trafik birimleri, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilgili birimleri, okul servis araçlarını da denetleyerek onların sağlıklı bir şekilde hizmet vermelerini sağlama bakımından bu çalışmaları ortaya koyacaklar.”

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un konuşmalarının ardından farklı okullardan gelen gruplar gösteri sergiledi. Gösterilerin ardından Vali Aksoy ve beraberindeki heyet, okula yeni başlayan çocukları sınıflarında ziyaret ederek hediye dağıttı.

Törene, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Garnizon Komutanı Vekili Hava Korgeneral İsmail Üner, İl Jandarma Komutanı Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Vekili Sercihan Barutçu, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Orhan Bayrak katıldı. Ayrıca törene, Meserret İnel İlkokulu’nu yaptırıp bağışlayan Meserret İnel de katıldı.

Kaynak: iha